Facebook Pixel
Работното място в нашият дом

Работното място в нашият дом


Все повече и повече от нас работят в къщи тези дни, но малка част от домовете имат пространство приспосебено за офис. В голямата къща работното пространство е притиснато в най- малката стая или в ъгъла на голяма стая. В малката къща, разбира се ситуацията е по – лоша, с офис набутан в миниатюрни, тесни пространства – това не е място със здравословна и ефективна работна среда. Какво може да бъде направено? Ключът е да създадете чувство на комфортна обстановка, където и да е разположен офисът и да имате най – подходящите офис мебели и оборудване. Ако се обмисли добре, дори и най – малкото пространство може да стане функционално, ефективно и приятно за работа място.

ОФИС В МАЛКА СТАЯ

Ако работите в много малка стая, мислете за начини да я направите да изглежда по – голяма. Направете всичко, което можете за да увеличите дневната светлина (инсталирайте тавански прозорец ако трябва) и създайте високо организирана работна система, така ще елиминирате безпорядака.

Бюрото

Изберете бюро, което да пасва на стената или ъгъла или още по –добре да е направено специално за вашето работно място. Не губете мястото под бюрото: чекмедже за папки, кутия за книги или оборудване за компютъра. Алтернатива е да инвестирате в многорафтово бюро, така ще получите голямо пространство за складиране без да се заема голямо пространство от стаята.

Съхранение

Това е особено решаващо за малкият офис, каквато и система за съхранение да изберете, тя трябва да е много добре организирана, за да знаете всяко нещо къде е. Вграденият шкаф е добро решение, защото можете да затворите безборядъка далеч от вас. Ако имате рафтове, инвестирайте в еднакви кутии и ги съхранявайте на рафтовете (надпишете ги внимателно), когато са в една редица те ще изглеждат подредени.

Компютърно оборудване

На малко пространство трудно ще приспособите всички части, но направете всичко възможно, за да ги държите под контрол. Скрийте принтера под бюрото или в шкаф, подредете останалите неща колкото може по – ефективно. Сложете монитора на подвижна дръжка, така лесно ще можете да му променяте положението.

Парчета и части

Хартия, химикали, дневници, бележници – офиса винаги е пълен безпорядък. Добро решение е да използвате голяма дъска пред бюрото, на която да закачати всички бележки. Поддържайте я подредена и организирана и никога повече няма да загупите нещо.

НЕОБИЧАЙНИ МЕСТА

Ако нямате свободна стая помислете, къде другаде можете да създадете ефективна работна обстановка. Ако имате висок таван и приемлив бюджет помислете за построяването на помещение над спалнята или всекидневната. Не е необходимо то да бъде голямо, за да се пригоди за работно място и за да ви даде самостоятелно работно пространтво. Ако имате мното малко свободно пространство, можете да създадете шкаф от пода до тавана и в него да затворите вашия офис. По този начин вие можете да го отворите, когато работите и да го затворите, когато не работите. Нещо, като „офис в кутия”.

РАЗДЕЛЕНИ ПРОСТРАНСТВА

Много от нас са принудени да работят в различни стаи – на края на масата за хранене, например или на едната страна на спалнята. Дублирането на функциите воже да създаде проблеми, ако позволите на едната роля да попречи на другата, но ако подреждането на стаята е планирано внимателно двете функции могат да работят добре. Офисът в спалнята може да е в добра комбинация с функцията на спалнята, но трябва да можете да скриете вашата работа веднага щом привършите с нея (ако имате отворени рафтове скрийте ги с перде). Добрият шкаф за съхранение е много важен, за да можете да направите нещата по – лесни опитайте да използвате подвижни елементи в саята – разтегателно легло, бюро, което може да се използва за тоалетка или нощно шкафче – шкаф за папки. Br/>


Add Comment