Facebook Pixel
Модерен интериор в цвят мента

Модерен интериор в цвят мента

Искате да създадете стилен, оригинален и привличащ вниманието интериор, който да се откроява? А знаете ли, че с цвят мента може изцяло да трансформирате всяко пространство?
Ментата е възхитителен нюанс, отличаващ се със своята свежест и красота. Той притежава много жизненост, напомняща за пролетта и разцъфващата природа. Има способността да озари всяка стая и да й вдъхне  атмосфера на много топлина и спокойствие.
Тоналността се намира между светлозелено и светлосиньо. Зеленикавите нюанси придават специфичен характер и правят интериора по-лек и ефирен, а синкавите добавят нотка на загадъчност и безгрижност.
Колебаете се дали ментата е подходящ избор за Вашия дом? В тази статия ние, от Furnish Bg, ще Ви помогнем да уловите същността на този невероятен цвят.

Защо Ви препоръчваме цвят мента?

Ако има цвят, който предлага универсалност и гъвкавост, то това е ментата. Неслучайно много дизайнери го определят като „хамелеон” в света на интериорния дизайн.

Неговата гъвкавост не познава граници, което го прави идеален избор за модерни интериори, в които се балансират свежестта и елегантността. Може да присъства навсякъде – на стените, по мебелите, в текстила, декорациите и аксесоарите. От Вас зависи дали ще го изберете за основен цвят или красив акцент, който да обгръща стаята във великолепие или да бъде само загатнат.


Едно е сигурно – където и да го поставите ще изглежда не само на мястото си, но и ще допринася за цялостната естетика. Той без усилие се хармонизира с бяло и кремаво за създаването на изискана естетика.

Независимо дали се стремите към класически, традиционен, шаби шик или сте вдъхновени от скандинавския стил, ментовото ще обогати дизайна. Съчетава се изключително добре с неутрални тонове като наситено сиво и дървесни нюанси, което Ви предлага безкрайни възможности.


Освен това, ментата има толкова много нюанси в спектъра си - от светли до тъмни, от по-зеленикави до по-синкави. Дава Ви дава възможност да изразите своята креативност и индивидуалност, докато проектирате и създавате своето лично пространство.

Как да декорирате и обзаведете в цвят мента?

Aqua green не е просто цвят, а глътка свеж въздух за Вашите жилищни пространства. С него домът Ви ще оживее и ще придобие ободряващ чар във всеки един от неговите нюанси.Няма значение дали ще реновирате изцяло или ще освежавате дома си. Този цвят може да се използва за:

КонтрастAко искате този цвят да присъства в интериора Ви, но предпочитате стените да останат неутрални, замислете се за мебелите. Например - в кухнята дизайнерски шкафове в предпочитания нюанс биха изглеждали страхотно на бяла стена. Полученият контраст не само ще помогне на ментата да изпъкне, но и ще внесе много свежест и енергия на пространството.


Неутрален нюанс

Вярвате или не, Aqua green може да се използва като неутрален, стига да изберете правилния нюанс. Например - на горната снимка е избран ментов цвят със сивкаво-зелен оттенък, който е толкова светъл, че почти не може да се различи от бялото. Но това, че е едва забележим, не означава, че не може да се превърне в героя на интериора. Можете да използвате този тон, за да добавите цвят към обзавеждането и да създадете многофункционално пространство, което да бъде актуално и функционално.


Добавяне на по-тъмен тонНе се заблуждавайте, въпреки че ментата носи със себе си много свежест и енергия, той има и по-тъмни тонове. Ако искате да придадете едно различно настроение на помещението, тъмните тонове са идеален избор. Те засилват усещането, покривайки различните повърхности с по-плътни и дълбоки нюанси. Съчетават се идеално с цветове като кремаво и наситено червено.

С тези тонове можете да създадете същия ефект и като традиционното ментово, но с малко по-различна палитра.

  А Вие кой нюанс на ментовото харесвате най-много?

  Споделете с нас в коментарите. Нашият екип с удоволствие ще Ви помогне да изберете правилния нюанс за Вашия интериор. Не се притеснявайте да се свържете с нас за съвети и поръчки.

 


Add Comment