Facebook Pixel
Советы по обустройству маленького дома

Советы по обустройству маленького дома

Малкото жилище е като малката кола – винаги актуално в градска среда.

Най-голямото предизвикателство за собствениците на малки къщи е как да поставят мебелите в тесни пространства, независимо дали мебелите са твърде големи, твърде много детайли или перваз на вратата пречи. Да живееш в малко пространство не означава непременно, че добрите дизайнерски мебели не могат да превърнат дома в уютно градско убежище за всеки. В търсене на най-подходящото мебелно решение можем да ви предложим няколко идеи, които ще направят дома ви практичен и модерен.

Когато купувате мебели за малък апартамент, трябва да помислите за мебели и аксесоари, които ще бъдат многофункционални. По този начин можете да спестите много място.

Използването на дивани без странични опори, например, визуално разширява стаята. Разтегателният диван също ще ви осигури легло.

Рафтовете винаги са добро решение за малки пространства, особено ако са вградени. За да освободите визуално пространство, изберете два цвята - единият за страните, другият за рафтовете. Използвайте рафтове, които висят на стената, вместо тези на земята. В тях беше възможно да се подредят освен техните книги, филми и музикални дискове.

Използването на меки, пастелни цветове също помага за визуално разширяване на стаята. Често залага на бяло. Ярките нюанси се използват повече като акцент в цялостната композиция. Публикуването на снимки добавя стил към малка стая. Фокусирайте се върху конкретен атрактивен обект или зона в стаята.

Ако имате плосък телевизор, можете да си купите скоби, с които да го закрепите на стената. Това ще ви осигури повече място за мебели, които искате да имате във Вашия апартамент.

Има и някои доста нетрадиционни начини за обзавеждане на малки жилища, като легло или маса, които висят от тавана или стената, когато не се използват; подиуми, в които се помещава спалня през деня и много други оригинални решения, които могат значително да спестят място.

Съвременните производители на мебели, обръщат все по-голямо внимание на мебелите за малки жилища. Дори и малките пространства вече е възможно да бъдат оптимално оползотворени и в същото време да предоставят достатъчно свободно място и функционалност за своите обитатели. Така че смело се потопете в съвременните тенденции за обзавеждане и почерпете от невероятните и една от друга по оригинални идеи за обзавеждането на своя малък дом, за да го превърнете в едно наистина прекрасно и уютно местенце.


Add Comment