Facebook Pixel
Топ 10 начина да прекрасите дома си за пролетта

Топ 10 начина да прекрасите дома си за пролетта


По-топлото време изисква промяна в декора на вашия дом. Актуализирайте дома си, като внесете прозрачни тъкани, красиви цветя и градински елементи. Разгледайте „Топ 10“ начина да направите декора си за пролетта!

1) Олекнете се! Имате ли кадифени завеси или тежък рипсен диван? Пролетта е времето да ги смените за по-леки алтернативи. Махнете завесите и ги заменете с ефирни тенти. Покрийте дивана или столовете с по-бледи тонове или цветя.

2) Преосмислете килимите! Прекрасно уютните килими изглеждат точно през зимата. Но когато температурата се повиши, може да е време да ги навиете и да ги замените за лятото със сезал или памучни килими в светли, студени цветове. (Лятото също е подходящо време за почистване или ремонт на тежки килими.

3) Ориентирайте се към гледка! Ако мебелите ви са центрирани пред камината, помислете за начини да пренаредите визията за лятото. Променете фокусната точка далеч от камината към гледка към градина, като поставите групата на разговорите, за да се възползвате от градината отвън.

4) Създайте привлекателна веранда! Лятният живот често се премества на веранда или палуба, но дори ако вашият дом няма тези удобства, можете да получите външния вид и усещането на веранда вътре. Въведете няколко градински стола, аксесоари и флорални тъкани в семейна стая, например. Ще усещате на открито всеки път, когато сте в стаята.

5) Съхранявайте коприните! Премахнете прашните копринени цветя от стаите си и ги приберете за няколко месеца. Вместо това внесете свежи зелени растения, цъфтящи саксии или елегантни орхидеи. Тези живи докосвания могат да вдъхнат живот на изморените от зимата пространства.

6) Аксесоризирайте отново! Време е да преработите аксесоарите си и да преобразите рафтовете си. Почистете зимния прах от рафтовете и започнете да сменяте предметите, като гледате да поддържате външния вид лек. Извадете своя флорален порцелан или бял железен камък, създайте колекция от стомни или стъкло и включете също растения и рамки за картини.

7) Помислете за чисто! Прозрачни завеси, прозрачни покривки, прозрачни легла и възглавници – всичко това казва „лято“ по-силно от почти всеки друг елемент.

8) Отстранете безпорядъка сега! Потърсете решения за организиране на вашия дом. Всяко място, което е пренаселено или неорганизирано, може да изтощи енергията ви, докато поглъща предмети и запълва живота ви с безпорядък.

9) Почистете камината! Сега е идеалното време да пометете пепелта от зимните пожари и да започнете на чисто. Напълнете вашата камина с копринени растения, подредба от свещи или атрактивно изложение от красиви брезови трупи. Или покрийте кутията с атрактивен сгъваем параван, декупажиран с летни цветя.

10) Пометете стъпалата! Внесете летния вид на входната си врата, като почистите района. Измийте вратата и прозорците и поправете боята, ако е необходимо. Закачете копринен венец от цветя и на входната врата. Ако имате голяма веранда, може да имате място и за саксии с цветни пролетни цветя.


Add Comment