Facebook Pixel
Обзавеждането на ученическа стая

Обзавеждането на ученическа стая

С началото на учебната година започват и трескавите приготовления по покупката на учебници, тетрадки, училищни пособия, подготовката на униформи или нови дрешки, дилемата кой ще взема детето от училище ...Но в целия този списък от задачи не трябва да пропускаме подготовката на детската стая особено, ако детето за първи път стъпва в училище и вече е горд първокласник.

Ако вече сте изпратили своето дете за първата му година в училище, необходимо е оптимално да организирате пространството в детската стая, така че там то да може не само да спи и играе, а и да учи. Вашият малчуган вече има нужда от своя малък кабинет. Затова освен задължителните мебели и обзавеждане като легло, гардероб, стелажи и етажерки, Вашето дете се нуждае от специално обособен кът, където ще учи и пише своите домашни. За да го постигнете , Ви е необходимо да изберете удобно бюро и стол и да ги позиционирате на възможно най-богатото на естествена светлина място – обикновено в близост до прозореца. Познатите стелажи и етажерки освен за играчки може да използвате за книги, учебници, дискове и др. материали за училище. Ако са поставени и на стената, ще ви спестят пространството, което иначе биха заели различните шкафове. Важно е пространството в детската стая да остане достатъчно свободно дори и след поставянето на бюро. Затова не е нужно да купувате масивни и тежки бюра, които заемат голяма част от стаята. Достатъчно е само бюрото да бъде съобразено с височината на детето и да му носи удобство при използването. Ако има вариант то да се сгъва или прибира след употреба това допълнително ще оптимизира пространството.

Благодарение на съвременното обзавеждане вече могат да се намерят най-разнообразни решения за интериора на ученическа стая, които едновременно съдържат всички необходими мебели и остават свободна площ дори и при най-малките помещения. Може да избирате между различни легла, позиционирани на високо с цел да се оптимизира пространството като под леглото се постави шкаф, гардероб или бюро; бюра с падащи или прибиращи се плотове; подиуми, в които се прибира леглото през деня, когато не се използва и още много други.

Специалистите съветват избора за цвят на ученическата стая внимателно да съобразим с индивидуалността на детето. Ако вашият малчуган е уравновесен и спокоен, ярките цветове като оранжево, жълто, червено са подходящи и те ще повдигат тонуса му. За по-активните и енергични деца са по-подходящи хладните цветове като синьо и зелено, които имат успокояващ ефект и ще задържат концентрацията.

Ние от Фърниш БГ можем да създадем за вас индивидуални интериорни проекти за ученическата стая, съобразени с Вашите желания и с тези на детето, както и с размерите на помещението. Ще Ви предложим най-оптималния вариант, така че да удовлетворим всички нужди на детето и да се вместим в пространствените ограничения.


Add Comment