Facebook Pixel
Латералното  мислене и обзавеждането

Латералното мислене и обзавеждането


През 21 век домът се превърна в убежище от напрегнатия и френетичен свят отвън, така и трябва да бъде. Списанията ни казват да бъдем спокойни, мили и да не задръстваме домът си с мебели. Лесно е да се стремиж към образът на перфектният модерен интериор с много празно пространство, но е трудно да го създадеш за себе си, особено в малък дом.

Откриването на мебели, които да паснат на малкият дом може да изглежда голям проблем. Въпреки, че е сравнително лесно да се откажите от несъществените предмети (в крайна сметка, кой се нуждае от китайски мебели), ние се нуждаем само от най – необходимите предмети, но дори и така, това изглежда невъзможна задача в малко пространство.

Тогава, какво можем да направим?

Най – добрият съвет е да се помисли внимателно от какво имаме нужда и да се обмислят всички алтернативи.

Може да откриете предмет, който да реши въпроса с пространството за вас (сгъваемо легло или табуретка, която се превръща в маса. Можете да се откажете от креслата и да стоите на пода

Мислейки латерално, в различни посоки при обзавеждането на вашият дом, можете да успеете да създадете функционален и уютен интериор, без да се затрупате с мебели..

ДРЪЖТЕ ГИ НИСКО Използвайки ниски, хоризонтални мебели ще направите интериора да изглежда по – голям, феномен който японските експерти по малки пространства използват много успешно с техните ниски маси, легла и татами. Поставяйки мебелите на нивото на пода не само се изчиства погледа (така стаята изглежда по - голяма), но също така се увеличава и дистанцията между обитателите и тавана. Също така поставяйки на пода възглавници, пейки по – ниски от масата за хранене или креслата, ще освободите пространство и в същото време ще отрежете ъгълът на живеене.

МНОГОЦЕЛЕВИ ПРЕДМЕТИ Ако изберете да инвестирате в подвижни мебели, опитайте се да изберете подходящи предмети, които могат да изпълняват две или повече функции. Изберете маса за хранене, която може да е и бюро, табуретка в която могат да се складират неща, библиотека коята разделя две различин пространства в една стая.

МЕБЕЛИ ЗА СКЛАДИРАНЕ Има мебели, които са специализирани за складиране, като гардероби, ракли, шкафове и т.н., но и други предмети могат да се приспособят за складиране на вашите вещи. Кухите подлакътници на диваните могат да се направят да държът CD или DVD, на долната страна на масата за хранене може да се сложи тясно чекмекже за приборите за маса, дъното на леглото може да се приспособи за складиране на одеала и чаршафи.

С малко латерално мислене можете да направите използваеми невидими пространства във въшите мебели и да запазите интериора си от претрупване с мебели.

ПРОЗРАЧНИ МЕБЕЛИ В малките пространства е необходимо вашите мебели да са колкото се може по – малко натрапчиви. Изберете дизайн, който да не блокира светлината или поне да не създава голяма сянка. Изберете мебели с огледала. Това ще увеличи не само светлината, но и пространството ще изглежда по – голямо.

МАЛКИ НЕЩА Показването на малки неща може да е голям удар в малките пространства, ако изберете тези предмети внимателно не е нужно те да са хубави. Поставяне на колекция от ключове на стената, на пример, или серия от малки картини.

МАЛКО – ГОЛЯМО Изпълването на вашия малък дом с миниатюрни предмети ще ви даде повече пространство, не се страхувайте да използвате странни предмети. Прибавянето на големи предмети заедно с малките, като например голям часовник, създава илюзия за по – голямо пространство.

КЪДЕ ДА ГИ СЛОЖИМ Големият проблем при аранжирането на нещата в малкия дом е решението къде да ги сложим, особено ако имаме малки мебели. Мислете латерално. Можете да подпрете картините на пода ако няма място на стената, на пример, използвайте ъглите на стъпалата, можете да закачите неща и на тавана. Където и да решите да сложите вашите вещи не прекалявайте. По – малко неща в малка къща е определено по – добре.

ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙТЕ С ВАШЕТО ВЪОБРАЖЕНИЕ, МЕБЕЛИ ……И ОПИТАЙТЕ ДА МИСЛИТЕ ЛАТЕРАЛНО...........ИЛИ НИ ПОЗВОЛЕТЕ ДА ГО НАПРАВИМ ЗА ВАС


Add Comment