Facebook Pixel
Увеличаване на пространството във всекидневната

Увеличаване на пространството във всекидневната


Мястото, където повечето от нас прекарват по – голямата част от времето си е всекидневната, тенденцията е това да е най – голямата стая в дома. Колко често сте виждли кухнята притисната в ъгъла, трапезарията почти не съществува или е првърната в част от интериора само и само всекидневната да е по – голяма и по - обширна? Лесно е да се разбере, защо тази част от дома изиска толкова много пространство. Това е мястото където разпускаме; където общуваме с приятели; където гледаме телевизия; където слушаме музика. Както нашият дом става по – неформален и по – малко разделен на пространства така и всекидневната се превръща в многофункционално място.

За някои от нас с малки домове е по – лесно да се откажат от големите всекидневни, които виждаме в лъскавите списания и да мислят, че просто нямаме място да създадем подобен интериор и в шашият дом. Но, не трябва да се отказваме. Фактът, че домовете не са по – големи предполага да съдържат серия от стаи с единични функции, вместо това, може да съдържат стаи с две или три функции (кухня заедно с трапезария и всекидневна). Има много начини да направиш така, че пространството във всекидневната да изглежда по – голямо. Ето няколко съвета:

Ако имате нужда от повече пространство и разполагате с умерен бюджет помислете първо за структурни промени на вашият дом. Можете да свържите две стаи и да създадете по – голяма всекидневна. Дори с малки поправки можете да постигнете неочакван ефект.

Какво да правим с увеличаващият се брой на аудио – визуалната тхника, която е постоянен проблем за всеки собственик, но придобива по – различно измерение в малкият дом. Това, което не искате е купчина от кабели в ъгъла, можете да ги подредите или да използвате покриваща система, така ще намалите безпорядъка и ще направите стаята да изглежда по – голяма

DVD, видео, говорители, дори и телевизора могат да се скрият в шкаф. Най – добре е ако можете да си позволите нов шкаф, не забравяйте, че най – важното е да мислите латерално. Можете да поставите телевизора върху печката или камината докато не се използва, или да го поставите на въртяща се дръжка и да го закачите на стената. А ако парите не са проблем можете да си купите плосък плазма телевизор и за го закачите на стената, като картина.

Книгите заемат огромна част от пространството и ако искате да ги задържите трябва да измислите ефективна система за тяхното складиране. Скрийте ги ако можете във вграден шкаф или направете система от рафтове (въпреки, че когато книгите се виждат намаляват визуално пространството). Ако нямате пространство за шкафове или рафтове, монтирайте дълка пейка до стената и вътре в нея скрийте книгите или ги сложете на тавана, или просто подредете любимите ви книги на земята като кафе маса.


Add Comment