Facebook Pixel
Основни интериорни тенденции при ваканционните жилища

Основни интериорни тенденции при ваканционните жилища

При обзавеждането на един ваканционен апартамент трябва да бъдат взети предвид няколко основни момента – предназначение, експлоатация (сезонно или целогодишно ползване) и разположение (зимен, летен курорт или къща за селски туризъм).

Активният сезон на експлоатация е от определящо значение при обзавеждането на един апартамент, тъй като той дефинира цялостната насока и атмосфера на интериорно проектиране . Така например при летните жилища обзавеждането е по-лежерно, с по-изчистени форми и по-светли цветове. Интериорният текстил е лек и ефирен, а присъствието на повече метал и стъкло придава необходимата "прохлада" на цялостната атмосфера

При зимните жилища тенденцията е обратна – тежки завеси, шалтета, масивни мебели, по-тъмни и топли цветове, повече орнаменти и декорации.

Цветове

Когато основната цел е отдаване под наем, за предпочитане е да се потърсят елегантни и същевремено лесни за възприемане цветови решения (предимно пастелени тонове), предназначени за "широка аудитория".

Агресивните композиции и акценти (бордо, тревно зелено, повече метал и стъкло в корпусната мебел) са по-подходящи за апартаменти, предназначени за индивидуално ползване.

Мебели

Тук основните тенденции са две – мултифункционалност и изчистени форми. Мебелите трябва да са практични, подходящи за дълга експлоатация и лесна поддръжка, като същевременно отговарят на всяко изискване за комфорт и естетика.

Кухня

Максимална практичност и организация на пространството са основната цел при обзавеждането на тази част от апартамента. Кухнята не бива да доминира, а да се слее със цялостната атмосфера на жилището.

Защо залагаме на цялостни решения за обзавеждане?

Следвайки пазарните тенденции, все повече клиенти се ориентират към комплексни интериорни решения и готови комплекти за обзавеждане. От всяка една гледна точка, те са далече по-ефективни и практични, дори и само поради факта, че съчетават в едно целия процес на обзавеждане, включващ проектиране, дизайн, организация и изпълнение.

Furnish BG е компания, която е специализиарна в интериорното проектиране и обзавеждане на апартаменти за почивка. Всеки клиент може да получи пакет от услуги, съобразен с индивидуалните му нужди, стил и естествено бюджет.

С Furnish BG вашият апартамент ще получи не само подходящото обзавеждане, а и необходимата атмосфера за почивка.


Add Comment