Facebook Pixel
Фън Шуй е древно изкуство за пространството около нас.

Фън Шуй е древно изкуство за пространството около нас.

Фън Шуй е древно изкуство за подреждане на пространството около нас и метод за управление на околната среда – домашен офис, обществени места.
Буквално „Фън Шуй“ означава – „Вятър и вода“ Според него ние можем да организираме най-доброто място за всичко около нас, най-добрия цвят, най-добрата форма и материали за всеки един от нас.
В древни времена Фън Шуй се пази в дълбока тайна като тайна научна дисциплина, използвана за осигуряване на здраве, богатство и щастие на династиите на Императора в Китай.

Тук бихме искали да ви представим някои от магическите древни знания:

Цвят: Различните нюанси на цвета могат да ви повдигнат или депресират. Цветът има различни вибрации и всеки цвят на дъгата има цел и време за използване. Цветовете, които избираме, влияят на усещането за нашата атомна сфера. Тъмните цветове създават хладно и спокойно място, докато наистина ярките цветове ще оживят пространството. Синьото е чудесно за спални, тъй като представлява почивка. Офисите определено биха искали да стоят далеч от синьото, за да предпазят работниците от желание да подремнат. Червеното е цвят на късмет и е цветът на кръвта и живота.

1. Червено: силен цвят, който е страхотен, за да ви поддържа. Добър цвят за трапезария, за да държи гостите енергични и развълнувани. Не е добър цвят за спалнята, освен ако не желаете много страст.

2. Оранжев: щастлив цвят, който освежава и съживява. Подходящ за кухни и стаи за игри. По-меки нюанси за семейни стаи, където искате място за забавление и релакс.

3. Зелено: лечебен и успокояващ цвят. Страхотно за дневни и спални. Обновява ни и ни поддържа в баланс.

4. Синьо: лечебен и психически релаксиращ цвят. Добре е да внесете синьо в стаята, когато някой е болен. Също така е добре да поддържате обитателите спокойни и отпуснати.

5. Индиго: релаксиращ цвят. Полезно за децата и за поддържане на здравето в дома.

6. Лилаво: цвят на богатство и трансформация. Страхотно за духовни стаи и за пръскане из дома за богатство и изобилие.

Светлина: Осветлението се внася най-добре в дома от естествената слънчева светлина. Поставянето на висококачествено осветление може да повдигне или успокои зоната. Ярките светлини поддържат стаята пълна с движение и активност. За да успокоите зона, поканете енергията Ин в дома. Ин енергията е по-меко и по-ниско осветление, което предизвиква спокойствие и ниска активност. Чудесен начин да играете с вашето осветление е да въведете димери на вашите превключватели за осветление. Това ви позволява да промените усещането за стаята с превключвател.

Снимки/обекти: Домовете са пълни с произведения на изкуството. Какво казват вашите произведения на изкуството за вас? Ако искате връзка, огледайте всичките си артикули и декоративни предмети и разберете какво казват? Поставете изкуство около дома, което е в тон с това, което искате днес. Голяма част от нашите неща бяха за вчера, трябва да променим нещата си, за да получим нови резултати. Ако не искате да се отървете от произведението си, свалете го за 2-4 седмици и го поставете на съхранение. Забележете настъпилите промени. Поставете обратно произведението на изкуството. Животът ти отново ли е заседнал? Спомнете си старата поговорка; "Ние сме това, което виждаме."
Дърво: Дървото помага да се създаде сила за вашата основа. Той излъчва експанзивния енергиен модел, който работи толкова добре тук. Мебели, рамки за картини, книги, ламперия и истинско дърво върху дървесни растения допринасят за тази част от дома. Харесва ми да използвам истинско дърво тук, защото има истинско дърво върху него и за мен символизира "родословно дърво". Просто се уверете, че остава здрав и щастлив, както искате да бъдат вашите семейни спомени!


Add Comment