Facebook Pixel
Коледен дизайн от Furnish BG

Коледен дизайн от Furnish BG

Идва Коледа и всички сме в трескава подготовка как да украсим своя дом.

Коледната украса на дома е неизменна част от Коледните и Новогодишните празници. Именно тя придава усещане за тържественост, неповторимост и празнично настроение на цялостната обстановка. Макар и традиционна по своята същност, коледната украса няма константна формула и следва конкретни модни тенеденции в интериорния дизайн. Това от своя страна дава разнообразни възможности за импровизация и я превръща в едно от най-забавните семейни преживявавания, предшестващи Коледната нощ. Противно на всеобщите очаквания, стилната празична украса не изисква кой знае какъв ресурс. С помощта на малко цветя, борови клонки, панделки, свещи и въображение, може да създадете колоритна коледна обстановка, стига да следвате следните основни насоки: лекота и свежест.

Като начало, приглушете външното осветление, като го ограничите до входната врата или в краен случай до близките до нея дървета в двора. По този начин, ще засилите фокуса върху вътрешното осветление на дома ви и ще му придадете по-уютен и гостоприемен вид.

В духа на коледната традиция, окачете на входната врата коледен венец от борови клонки или бодлива зеленика, украсен с червена панделка, дребни плодове, шишарки и други подходящи аксесоари. Като алтернатива на традиционните коледни цветове – зелено и червено, използвайте светли нюанси на зеленото, бяло, ярко жълто и бежово за вашата празнична украса. Освежете атмосферата у дома, като поставите на разнообрани места вази или обикновени плетени кошнички, с букети от бели или червени цветя. За допълнителна ефирност, добавете малки стъклени украшения към букетите или ги акцентирайте с тънка сребърна панделка. За да подсилите коледното настроение, поставете свещи по етажерките и подходящите за целта места, следвайки естетическия си усет. Можете да подчертаете конкретен елемент, да създадете характерна атмосфера или промените цветоусещането в дадено помещение, като добавите няколко „помощни” лампи към основното осветитление в стаята. Поставете част от тях така, че да осветяват стените индиректно, а останалите разположете в онези части на помещението, които желаете да акцентирате. Следвайте общата хармония на цветовете при декорация на празничната маса. Подберете едноцветни текстилни салфетки, прибори с изчистени форми, а за акцент добавете купа с пресни плодове или няколко цветни ароматични свещи в средата на масата. Независимо каква коледна украса ще изберете, аранжирайте пространствата така, че да създадете стилна атмосфера, която да допринесе за празничното настроение на всички в Коледната Нощ.

Furnish BG Ви желае весела Коледа и щастлива Нова Година.


Add Comment