Facebook Pixel
Украсете дома си за Коледа със свещи

Украсете дома си за Коледа със свещи

Декоративните свещи въздействат на интериора многостранчиво – като уютно осветление, с цвят и с аромат. Затова те са един от предпочитаните елементи за празничната украса, особено по време на коледно-новогодишните празници. Вижте няколко идеи за подобна декорация – от семпли проекти до по-сложни конфигурации и не забравяйте – никога не оставяйте без надзор запалени свещи и ги дръжте далеч от малки деца и домашни любимци.

*Пътека от светлина - Осветете стълбището си с красива аранжировка от различни по форма и размер декоративни свещи. За целта поставете свещи с подходящи размери в красиви стъклени съдове – продълговати вази и ниски купи, напълнени до половината с фин бял пясък (пясъкът може да е леко навлажнен) или с вода. За да намалите риска от инциденти, можете да използвате електрически свещи, захранвани с батерии (на вид те наподобяват традиционните).

*Ароматни редички - всяка стая ще се изпълни с приятна приглушена светлина и нежен аромат с помощта на тези малки декоративни свещи. Свещите са поставени в малки стъклени купички, декорирани с венчета от розмарин или мащерка.

*Чаено парти - Старият, но здрав порцеланов сервиз може да бъде превърнат в част от празничната декорация, като същото може да се направи и с останалите от различни комплекти чашки за чай и кафе. За целта поставете в тях чаени свещи с метална основа и ги подредете на специален рафт или на рафта над камината си. Ако зад така подредените чашки има огледало, отблясъците ще се разпръскват из цялото помещение.

Вечнозелена декорация - използвайте обикновена стъклена чаша или висока чаша на краче, за да я превърнете в красива поставка за декоративна свещ. Декорацията на чашата направете като подредите по желания начин няколко клончета от вечнозелено дърво и ги залепите с малко безцветно лепило.

*Висящи декоративни свещи - Създайте истинскиснеговалеж" от светлина, като захванете здраво с тел няколко стъклени поставки за декоративни свещи, а помежду им украсите телта със зимни орнаменти – снежинки. Използвайте електрически свежи, захранвани с батерии, за да не се притеснявате от инциденти по време на празниците.

*Бляскава аранжировка - Истинска коледна аранжировка, създадена в керамичен съд върху краче – в съда е поставена голяма декоративна свещ, а около нея са подредени малки бляскави топки. Встрани на декорацията са подредени свежи клончета зеленина и цветни букети.

*Лесна цветна декорация - Обикновени декоративни свещи, превърнати в празнична фокусна точка само с помощта на малко боя в наситени цветове. Красотата на декорацията е допълнена от шепа дребни ядки, поставени в чинийката отдолу.

* "Снежен" коледен венец - Обикновеният коледен венец от елхови клончета е превърнат в истинска зимна феерия от цвят и светлина с лек морски привкус. Клончетата са напръскани с бяла или сребриста спрей боя, а между тях са втъкани няколко изкуствени морски аксесоара. Декоративните свещи са поставени в огромни мидени черупки, поставени върху венеца. Заради опасността от пожар е добре да използвате електрически свещи, имитиращи истински такива. Ако ли пък не, не изпускайте от поглед красивата декорация, когато свещите са запалени.

*Червено и зелено - Създайте тази красива декорация в ярки цветове, като поставите висока декоративна свещ сред свежи клончета зеленина и плодчета. За да се запази зеленината свежа за по-дълго време, на дъното на съда поставете пиафлора (цветарска пяна).

*Аранжировка с чаши за вино - ревърнете старите чаши за вино в поставки за декоративни свещи – обърнете ги с дъното нагоре върху метален поднос, поставете свещите върху основата и залепете със силикон по ръба няколко пластмасови или стъклени орнамента. Много важно е чашите да бъдат поставени върху напълно равна основа и на място, където няма риск да бъдат бутнати, за да се намали рискът от пожар.

източник: http://hiddenpalm.blogspot.com


Add Comment