Facebook Pixel
Тюркоазеният цвят в интериора

Тюркоазеният цвят в интериора

Тюркоазеният цвят е въздушен и оптимистичен, свеж и прозрачен. В него сякаш са скрити два елемента – въздух и вода. Той символизира обновление и чистота и създава усещане за пространство.

В цветотерапията тюркоазеното, както и всички останали “студени” цветове, се характеризира като успокояващо. То не може да ви отегчи. За това този цвят е особено подходящ за спалня, детска стая и за всяка зона за отдих, където ви е необходимо да създадете спокойна, отпускаща и омиротворяваща обстановка.

Богатата гама от сини и тюркоазени нюанси предоставя голямо поле за творчество. Интериорът ви ще бъде още по-интересен, ако комбинирате релефни и гладки, лъскави и матови, едноцветни и пъстри повърхности.

Аксесоарите (декоративни възглавници, завеси и т.н.) трябва да избирате според предварително определена цветова схема. Тази работа изисква опит и за да не допуснете грешки с комбинациите е препоръчително да използвате цветни карти. Използвайте близки тонове, които да са в хармония един с друг. За повече жизненост и оригиналност се спрете на различни материи с разнообразен рисунък.


Comments

Силвия Димова
23am28UTC_f2023Thu, 23 Feb 2023 10:32:57 +000002am28_57102023Thu, 23 Feb 2023 10:32:57 +000028
Определено за малко свежест у дома, бих добавила син или тюркоазен елемент. Моя приятелка има син фотьойл във всекидневната, който много добре пасва с гледката им към морето. Аз по-скоро мисля за синя възглавница на дивана, която да внесе малко цвят сред по-пастелните цветове у дома. Благодаря и за хубавите примери в снимките.

Add Comment