Facebook Pixel
Как да изберем най-добрия матрак

Как да изберем най-добрия матрак

Как да изберем най-добрия матрак

Щастието ни от живота и добрият ни сън са толкова много свързани. Вероятно много осъзнавате и приемате тази връзка всеки ден. Ето защо считаме, че подходящият матрак е фактор номер 1 за вашия добър сън. Изчислено е, че около 220 000 часа от живота на всеки от нас прекарват в сън. Ето защо вашият матрак е най-използваната мебел във вашия дом. Само за период от 1-2 години бихте могли да направите инвестиция за по-добър матрак и това ще ви струва по-малко, отколкото чаша кафе или вестник на ден. Качествено изработеният матрак е основен фактор за вашия добър сън, затова той трябва да бъде съобразен с вашите изисквания. Не можем да ви кажем кой матрак трябва да закупите, защото зависи от личните ви предпочитания, но нашите съвети бихме могли да улесним избора ви много:

1.Винаги купувайте матрак от известен производител (по този начин ще избегнете закупуването на фалшив матрак със съмнителни материали), те имат опит и „Ноу хау“ да ви осигурят най-добрия матрак за най-добра цена и най-добро качество.

2. Не очаквайте да платите по-малко от 75 евро за единичен матрак. По-ниска цена от тази не е реалистична и със сигурност е компромис с качеството на вашия матрак. Винаги изисквайте гаранция за матрака, който купувате.

3.Гаранция 20-30 и повече години е нереална.

4. За да имате удобен и здравословен сън, консултирайте се кой матрак би бил най-подходящ за вас – по-мек, по-твърд и предпочитанията ви трябва да бъдат удовлетворени.

5. Когато купувате матрак, трябва да обърнете внимание на четири основни фактора – комфорт, неръждаемост, пространство, качествена цена.

6. Никога не купувайте матрак, без лично да го изпробвате. Няма как да разберете дали този матрак е най-добрият за вас, като го докоснете само с ръка. Изборът на матрак е много важен въпрос и изисква специално внимание от ваша страна.

7. Попитайте дали матракът има антиакарна обработка. Много е възможно тъканите, които нямат такова лечение, да предизвикат алергии, астма или сенна хрема.

8. Вземете партньора си със себе си. Ето как можете да изберете най-добрия матрак и за двама ви.

9. Матракът е с различни размери, защото хората имат такива.

10. Опитайте се да не купувате твърде малък матрак – колкото по-голям, толкова по-добре. Препоръчително е единичният матрак да е не по-малък от 82/200 см. и двойната не по-малка от 144/200см. Не забравяйте, че докато спят, хората често променят позицията на тялото си.

11. Двулицевият матрак изисква ламелна основа. Предотвратява повреди и ви гарантира добра вентилация на матрака.


Memoflex 

Технологичните търсения в наши дни са насочени към доброто здраве и спокоен сън. Матраците преминават през истинска революция с новия материал Memory foam, разработен от тайната технология на НАСА. Нещото, което го прави уникален, е способността на пяната да поема до 90% от формата на тялото на спящия, което означава естествена релаксация и пълноценна почивка. Благодарение на тайната формула, пяната има впечатляваща еластичност, която с контактът на тялото реагира на неговата температура и се извива отдолу, без да притиска нито едно място от него. След това матракът възстановява формата си до 100%. Memoflex осигурява такъв естествен комфорт, така че спящият прави 80% по-малко движения по време на сън. Ето още някои от характеристиките на този матрак - те са прислужници с вентилационни отвори, които позволяват на въздуха да циркулира и да го охлади, така че не е необходимо редовно да го сменяте с главата надолу. Той не предразполага към acares и има 5 различни области на твърдост с този матрак е наистина лесен за пътуване и носене със себе си. Всичко, което трябва да направите, е да го навиете и е много лек. Тези матраци имат 15 години гаранция.


Classic  

Този матрак също заема едно от челните места в състезанието на здравите матраци по света, поради специалната си клетъчна структура, осигуряваща равномерна ортопедична опора и пълно отпускане на гръбначния стълб. Това е разпенващ се при прецизно контролирана температура и технологични условия каучук плюс химикали. Веднъж втвърден и оформен е изключително гъвкав – възстановява първоначалната си форма многократно и за дълги деформации. Всеки продукт преминава през различни тестове за еластичност, твърдост, дебелина и неръждаемост след много деформации. Доказано е, че матраците Classic могат да се оголват 260 00 пъти в седнало и легнало положение и веднага след това ще се сгъват със 7%. Освен по отношение на материала, тези матраци са много конкурентоспособни поради другите си характеристики. Предлагат се в 3 нива на твърдост S, M, L, от които трябва да изберете според телесното си тегло. Най-високият клас разбира се е L за хората с по-голямо телесно тегло и освен това тези матраци са с различна дебелина, което осигурява комфорт за различните части на тялото.

Двулицеви матраци и калъфи за матраци

В какво е опакован матракът? Това не е маловажна подробност. Обикновено луксозният клас матраци се предлага с двустранно покритие - зимна и лятна страна. Лятната страна е по-тънка и е от охлаждаща материя за тялото. Тапицерията е от естествени материали, използвани памук и полиестер. Допълнително удобство е, когато матракът е покрит с торбичка с цип, което го прави наистина лесно изваждане и почистване.


Add Comment