Facebook Pixel
Осветление за всяко помещение

Осветление за всяко помещение

Всяка стая във Вашия дом е различна и има различни изисквания от осветление. Някои помещения като кухня и перално се нуждаят от светлина, която е равномерна и не отделя топлина. Това означава, че типът на осветителните тела, интензитетът на светлината и местоположението на осветителните тела трябва да се изберат според помещението, което ремонтирате.

Не знаете кое е най-подходящото осветление за дома Ви? В тази статия ще Ви помогнем светлината да достигне до всяка стая.

Повечето кухни, особено по-големите, се нуждаят от няколко вида осветление. За цялостно осветление можете да използвате осветителни тела или плафони, които да поставите на тавана. Важно е да осветите добре и кухненския плот и всички работни зони в кухнята. Това може да се постигне с луни, LED панели или луминисцентни лампи.


Релсовите осветителни системи са често използвани в търговските центрове. Но през 2021 те се пренесаха и в нашия дом като актуална тенденция за осветление в кухнята.

Тази система е интересна алтернатива на познатите луни и LED панели. Най-голямото й предимство е, че позволява на лампите да се придвижват свободно по ламелите. Това е изключително удобно и Ви позволява сами да регулирате ъгъла и посоката на светлината.Еко стилът е тенденция, която е може би най-предпочитаната през 2021 година. Тя завладя не само дизайна на обзавеждането, но и осветлението на кухнята. Все повече хора потърсиха допира с природата и избраха осветление в стил бохо и скандинавски.

Земни тонове, естествени материали като ратан, бамбук, мрамор, гранит и бетон.

А на Вас харесват ли Ви осветлението, направено от естествени материали?Трапезарията и холът са стаите, в които ще прекарвате най-много време със семейството и близките си. Това означава, че затъмнените помещения не са най-добрият избор. Заложете максимално на естествената светлина, допълнена от осветление в топъл цвят, за да се създаде уютна атмосфера.В трапезарията през 2021 година на мода са висящите лампи. Формата, детайлите и цветовете се променят според стила на интериора на Вашия дом. Така при индустриалния стил, най-актуалните модели съчетават в едно метал, дърво и крушка. Те пасват идеално над трапезната маса или дивана в хола.

Друга интересна тенденция са полюлеите тип „паяк”. Те също се вписват идеално в индустриалния стил на обзавеждане. Тяхното предимство е, че дори крушките придават неповторим характер на осветлението. Така заменяйки вида на светлината можете да направите коренна промяна на атмосферата. Този вид попюлеи не са подходящи за малки пространства.Спалнята е Вашето специално място за релакс и спане. Светлината тук не бива да бъде прекалено ярка и силна. Тя трябва да бъде мека и предразполагаща Ви да се отпуснете. Ние Ви съветваме да сложите осветителни тела на няколко места, разпределяйки ги равномерно.

За спалнята, актуалните тенденции в осветлението добавят закачлив акцент. Лампите са с геометрична форма, което напомня за 70-те години и любимия стил арт деко.

На пазара можете да откриете различни форми и цветове, според Вашите предпочатания. Заложете на нежните форми в земни цветове, ако предпочитате минимализма. Или добавете лампа със закръглена форма, която ще внесе елегантност в интериора Ви.Неправилното осветление в банята може да бъде не само неприятно, но и опасно. Избягвайте светлини насочени надолу към отгледалото, защото ще хвърлят нежелани сенки. Поставете осветителни тела като аплици от двете страни на огледалото. Неутралната бяла светлина е най-подходяща за осветителните тела на тавана, защото тя ще Ви осигурява необходимата видимост.Изненадващо през 2021 година, на най-предпочитани бяха универсалните плафониери. Те паснаха на нуждите не само на банята, но и на коридора. Особеното при тях е, че се поставят плътно на тавана и така светлината достига и до най-тъмното кътче на помещението.Често коридорите са най-пренебрегвани, когато става въпрос за избор на осветление. Тук Ви препоръчваме да изберете бяла светлина, заради нейния стимулиращ ефект. Така тя ще Ви вдъхнови всеки път, когато отивате на работа.

Имате нужда от помощ при избор на осветителни тела? Доверете се на екипа на Furnish BG. Свържете се с нас на телефон: 0898 516 123 и ние ще Ви дадем професионален съвет.


Comments

Полина Петрова
05am31UTC_f2023Thu, 05 Jan 2023 10:10:26 +000001am31_26102023Thu, 05 Jan 2023 10:10:26 +000031
Много интересна статия, определено научих доста нови неща свързани с осветлението. Ще ми бъде интересно и занапред да следя вашите статии в блога на различни теми. Благодаря ви!
Боряна
04am31UTC_f2023Wed, 04 Jan 2023 10:29:08 +000001am31_08102023Wed, 04 Jan 2023 10:29:08 +000031
В кухнята сме с висяши лампиони, защото имаме остров и те придават много ефектна визия на помещението. В коридора трябва по-изчистена визия, защото е по-тясно и затова сме сложили 2 изключително семпли плафона. В банята е по същия начин - нежни лампи по стените с бяла светлина, за да изглежда и по-широко.

Add Comment