.


Слънчеви кухни в жълто

Жълтото е нюанс на слънцето, на радостта и на доброто настроение. То е топло и създава приятно усещане за уют. Можете да използвате разнообразни тонове на жълтото в кухнята си, от ванилия до свеж цитрус, за повече настроение и свежест.
Наситена ванилия


Кухнята е почти изцяло в топъл жълт оттенък, който контрастира с металните повърхности и подчертава дървесината на настилката. Мекият тон позволява кухненските шкафове да се простират от пода до тавана, без да са твърде натрапчиви като характер. Плотовете са изработени от тъмно обагрен гранит, който обособява цветови контраст. Аксесоарите върху повърхностите са в кафяво и бежово, като така те координират с общата цветова схема в кухнята.
Жълто и светлозелено


Жълтото не е единственият основен тон в тази кухня. То е комбинирано с тъмна дървесина в наситени кафяви оттенъци и с повърхности в светлозелено. Стените в жълто и мозаичната облицовка взаимно се допълват и разчупват монотонната визия на кухнята. Акцент в интериора е не само цветовата комбинация, но и текстурните детайли върху кухненския остров и кухненските шкафове. Яркожълтите кухненски шкафове идеално си кореспондират с цветове като бяло, тъмно кафяво и зелено. Кухненския плот в зелено и оттенъците в тъмнокафяво на дървесината, контрастират с бялата облицовка в долната част на стените на кухнята. Цветовата комбинация подчертава уютното обзавеждане на стаята, което включва кухненски шкафове и рафтчета върху стената. Светлината от малкото прозорче облива вътрешността на кухнята и подчертава характера на жълтите и зелени акценти.


Жълт дизайн на кухня

Керамични стенни плочки в охра


Богатите тонове на кафяво и охра са комбинирани с бяло, за да се обособи неутрална визия, в която акцентът е върху обзавеждането, а не върху цветовете. Мозаичната подредба на керамичните плочки с лъскава повърхност обхваща горната част на стените, а белите детайли обособяват рамка на цветните повърхности. Кухненският остров е в бяло и приглушено зелено, които се комбинират с наситените кафяви тонове на настилката и столовете за хранене. Стилното разпределение на обзавеждането е функционално и непринудено, а двете килимчета върху настилката са единствените аксесоари на пода.
Светложълти тонове


Тъмните тонове на дървесината на кухненските плотове подчертава изящността на меките жълти повърхности с текстурен характер. Комбинирани са два оттенъка, като по-тъмният е използван за стените на вградените рафтове. Тъмните акценти и текстурните детайли обособяват ефектна визия на кухнята, без кич и натрапчивост.
Модерна жълта кухня


Този интериор е обзаведен с модерна мебелировка и ярки, но не кичозни оттенъци. Меките контрасти подчертават изчистените линии на обзавеждането, но без да бъдат неприятни. Модулните кухненски шкафове са в жълто и кафяво, с лек червен подтон. Лъскавите повърхности са комбинирани с матови дървесни детайли, с бежово и бяло. Мозаичната керамична облицовка е основен акцент в кухнята и включва елементи в неутрални тонове и в основния за стаята жълт нюанс. Неутралните повърхности в сиво и бяло хармонизират цветната палитра на стаята.


Жълт дизайн - КухняВанилово, бяло и кафяво


Стандартната кухня прави впечатление не толкова с палитрата си, колкото с цветните акценти. Основата на кухнята е в бяло и бежово, но жълтите кухненски шкафове са свеж акцент в неутралната стая. Макар в неутрални тонове, обзавеждането е с интересна текстура и е оформено не толкова визуално, колкото функционално. Шкафчето с рафтове се използва като частична стена за обособяване на секторите, а и за поставяне на книги с рецепти.


...и още няколко идеи за съчетаване на жълтия цвят
Разгледайте нашите предложения за кухни

Изпрати запитване

Моля попълнете всички полета коректно

Съгласен съм личните данни да бъдат обработени за целите на сайта.
Моля въведете четирите цифри под снимката