Facebook Pixel
ЕКО тенденции в интериорния дизайн

ЕКО тенденции в интериорния дизайн

Най – новите тенденции в дизайна налагат еко продукти, незамърсяващи околната среда, възобновяеми технологии и натурални материали. Какво може да направите, за да стане Вашият дом не само модерен, но и Еко:

Еко изолация – много от съществуващите сгради и домове нямат подходяща изолация. Така разхода на енергия за отопление или охлаждане на дома значително се повишава. За да бъде дома Еко, може да използвате все по-навлизащите технологии за изолация на стени и покриви от натурални и рециклирани материали, а плоският покрив може да бъде изолиран с поставянето на трева.

Натурални подови настилки – те стават все по-популярни от 2010 г, варирайки от скъпи каменни и дървени настилки до по-малко есктраваганти такова- като Линолеум например, който е направен от природни материали и е с ниска цена. На изложението Grand Designs Live exhibition тази година, беше представен дори Тайрекс подова настилка от рециклирани гуми, което я прави изключително здрава и устойчива.

Натурални бои – Хората все повече се връщат към ярките цветове оставяйки неутралните с преминаването на тежките икономически времена. Каквото и да решите осносно цвета, купете бои с етикет Eco friendly, в чието производство не са използвани разтворители и вредни химикали. Еко боите не зямърсяват природата, когато се изхвърлят, нито вас с вредни за здравето изпарения. Освено това са трайни, имат нужда единствено от малко повече време, за да изсъхнат.

Дограма с двоен стъклопакет - прозорци с такава дограма играят голяма роля за стила и енергийната ефикасност на дома Ви. Модерните интериорни решения за базирани на идеята за възобновяеми технологии пестене на енергия. В Япония вече използват соларна фотоволтаична система в прозорците, която може да зарежда телефона, а в Германия – обръщаеми прозорци и врати, запазващи топлината в дома през и вън – през лятото.

Възобновяеми технологии - новопостроените модерни еко домове трябва да използват възобновяеми ресурси, използвайки слънчеви панели, термопомпи и отопление с биомаса.


Add Comment