Facebook Pixel
Как да обзаведем красив и функционален коридор

Как да обзаведем красив и функционален коридор

Коридорът е визитната картичка на жилището, тъй като именно той създава първото впечатление за дома и собствениците. За обитателите това е началото на дома им, той се явява психологичната граница между уличната суета и домашния уют.

Антрето обикновено е малко помещение без прозорци. Тази мрачна атмосфера може да се избегне чрез подходящ избор на цветове. Най-добре е да положим латекс, който може да се почиства от мръсотията, тоновете трябва да са весели, свежи и светли, за да отворим по този начин помещението. Ако искате да разширите оптически помещението покрийте една от стените с огледала.

Друг начин за разширяването на коридора е чрез игра на цветовете. Получава се чрез боядисване в светли тонове на страничните стени, а тази в дъното боядисайте малко по-тъмна.

Хубаво е подът на антрето да е покрит с паркет, ламинат или теракота. За помещения, в които се стои предимно с обувки не е много удачно да се използва мокет или килим, тъй като задържат мръсотията и се почистват сравнително трудно. Теракота е добър вариант за подова настилка на коридора, поради изключително лесната поддръжка.

Коридорът като цяло е малко помещение и обзавеждането му не трябва да заема много място, за да не изглежда претрупано. Организацията на това помещение трябва да е възможно най-ефикасна – да се намери място за връхни дрехи, за обувки, за ключове, чадъри и т.н. Всички тези вещи трябва да заемат своето място във всеобщия домашен хаос и при това, със стил.

Шкафът за обувки може да бъде изпълнен в различни стилове, а размерите зависят изцяло от нуждите на собствениците. Обикновено шкафовете за обувки се комбинират с открити закачалки, чиято големина, дизайн и изходен материал са възможно най-разнообразни.

Гардеробът за връхни дрехи е другият много важен елемент на антрето. Изборът на конфигурация и размери е доста сложен – зависи от размера на самото антре.Актуален вариант е ъглов гардероб, с който се оползотворява иначе неизползваемо пространство, и който може да стои самостоятелно или да има “продължение” от дървени плоскости, по които са поставени външни закачалки. Практичен вариант е една или всички от вратите на гардероба да са огледални.

Конзоли, шкафчета и чекмеджета също са нужни и практични в едно антре, особено ако помещението е по–голямо. Най–често те се използват за съхранение на дреболии, които се използват ежедневно и трябва да са под ръка, особено, когато човек най–много бърза и в същото време създават усещане за безпорядък, когато са на показ. Едно голямо стенно огледало, което отразява светлината ще уголеми пространството. Шкафчета за обувки вече се срещат в различни варианти и могат да се поставят на стената или пода, в зависимост от мястото, с което разполагате.

изт.www.dragobuild.com

изт.www.jilishta.com


Add Comment