Facebook Pixel
Интериорните Врати – Важна част от интериора

Интериорните Врати – Важна част от интериора

Какви са най-подходящите цветове и материали?

Техният цвят може да повлияе не само на визията на отделното помещение, но и върху цялостната естетика в дома Ви. От Вас зависи дали ще заложите на вечната класика – бели врати изчистени или фрезовани  или ще се насочите към по-смели решения. 

В тази статия, ние от Furnish BG ще се фокусираме върху естетичната функция на интериорните врати. Ще Ви споделим практични решения, които ще паснат перфектно и на Вашето пространство.

Има ли класическо решение за всеки дом?

Като основно правило, много хора избират вратите да бъдат в същия цвят като лайсните и облицовките на стените. Но през последните години мнозина се престрашават да излязат от познатото и да изберат вратите да бъдат в различни цветове като черен, сив, графит, тъмни дървесни тонове както и много ярки цветове. По този начин се опитват да внесат малко цвят в интериора и да разчупят скучната обстановка. 

В много модерни домове е възможно да срещнете обикновени бели интериорни врати. Това може да Ви се струва като „безопасен” избор, но понякога класиката не отговоря на характера на Вашето обзавеждане и стил. 

Когато избирате цвета, важно да обърнете внимание на няколко основни момента:

  • Не е задължително, но изглежда стилно когато вратите са в същия цвят, като този на стените
  • Цветът на вътрешните врати може да контрастира с цвета на пода в помещението.
  • Интериорните врати могат също така да се съчетават като цвят с някои от мебелите
  • Вътрешните врати могат да бъдат в издържан неутрален цвят като бяло, сиво и кремаво. Не е необходимо те да се съчетават с интериора в стаята, но и не трябва да влизат в дисхармония с него. 
  • Препоръчително е всички вътрешни врати да бъдат подбрани в еднакъв цвят.


kakav-da-e-tsvetat-na-interiornite-vrati-v-zhilishteto
Интериорните Врати – Важна част от интериора
Интериорните Врати – Важна част от интериора
Интериорните Врати – Важна част от интериора


Последните години станаха популярни така наречените „тапетни врати“.  Какво трябва да знаете за тях?

Идеята на този тип скрити врати е да се слеят с декора на стената,  в която са монтирани и да станат част от нея. Изработват се със скрити панти, които не се забелязват от нито една страна на вратата. На такъв тип врати не се поставят и первази.

Тапетните врати се монтират предварително – преди да се положи финиш( покритието на съответната декоративна стена). Тук има най-различни възможности как ще изглежда стената, в която ще бъде вградена вратата. Може да бъде с поставена ламперия – мдф или дори технически камък и вратата да бъде в същия декор– слята с текстурите и обработката на стената.

Има възможност и да бъде оставена за допълнителна обработка, ако стената завършва с декоративна мазилка или боя. Тук вратата може да се слее отново с декора на мазилката, като бъде направена със същата текстура, като мазилката на стената. За целта вратата трябва да се подготви предварително за тази обработка с необходимите грундиращи материали. 

Друга интересна възможност е стената и вратата да бъдат декорирани с огледала. Така стената ще предаде обем и допълнителен акцент върху пространството в жилището.  

Нашият екип Ви пожелава успех в избора на правилните за вас интериорни врати. Не се притеснявайте да се свържете с нас за съвети и поръчки. 

Интериорните Врати – Важна част от интериора
Интериорните Врати – Важна част от интериора


Add Comment