Facebook Pixel
Есенни тенденции в обзавеждането

Есенни тенденции в обзавеждането

Вярвате или не, есента е точно тук пред нас, а с нея идва времето да забравим за прекрасното слънчево време и безкрайните дни прекарани на плажа. Вероятно за много от Вас този сезон е мрачен и меланхоличен. Истината е, че септември е най-красивия месец - времето, в което всичко избухва и дори природата ни подсказва, че е време за промяна. А от къде да започнем, ако не от дома си?

Интериорният дизайн е една от най-бързо развиващите се индустрии. Цветовете, материалите, акцентите и аксесоарите много бързо добиват популярност, но също толкова бързо могат да излязат от мода. В тази статия ще Ви запознаем с най-новите тенденции в декорирането на дома от мотивите до цветовите схеми. Всичко, което Ви е нужно, за да предадете неповторимо излъчване на интериора си през новия сезон.
Идеята за перфектния интериор на жилищата през есенния сезон се фокусират върху практичността и минималистичния стил. Предпочитаните мебели са лесно подвижни и малки, съобразени с пространството в малките градски апартаменти.

Цветовете

През последните месеци, хората все повече се опитват да избягат от забързания начин на живот и търсят удобството на успокояващите и уютни пространства. Затова и този сезон, цветовете са жизнерадостни и вдъхващи живот. Бежовите нюанси и убитите цветове, отстъпват своето място на сините небесни и морски тонове и една изящна феерия от мекото изумрудено зелено и тъмнозеленото. Сред най-предпочитаните цветове се нареждат и вариациите на сивото - тъмно сиво и гранитно сиво, лилаво-виолетово и коралово розово. Разбира се, неутралните цветове продължават да бъдат актуални, заради способността им да вдъхнат на атмосферата онова прекрасно усещане за комфорт, което всички търсим.
Материалите

Есента ще е сезонът на промените. Още от началото на годината се забелязва как все повече хора предпочитат естествените материали за обзавеждането на дома си. През новия сезон растенията ще бъдат задължителната украса за всяко жилище. Дървесината ще намери своето приложение в декорацията и ще се съчетава с по необикновен начин с изящния мрамор. Модата от 90 години ще се върнат на пазара с използването на кадифе и геометрични фигури, но този път пречупени през призмата на 21 век. Ще се завърнат като тенденция и дългите, тесни теракотени плочки в класическо бяло.
Текстури

През 2016 година вдъхновение ни носеха прекрасните Винтидж елементи като сурово дърво, кожени аксесоари и носталгичните тъкани и финиши. Но през новия сезон този стил отстъпва своето място на органичния външен вид. Например напоследък ръчно рисуваните текстилни колекции са голям хит. С богатите си цветове и смесването на различните материи и текстури, се получава актуална визия.


Add Comment